Ndërlidhjet

Vazhdon kriza e migrantëve, përkundër motit të ftohtë


Pamje të migranteve në kufi me Maqedoninë.

Greqia ka thënë se numri i migrantëve në ishujt e saj, pranë brigjeve të Turqisë, është konstante, pavarësisht vështirësive në rritje për migrantët, të cilët përshkojnë Ballkanin për të arritur në Evropën qendrore dhe veriore.

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) tha të premten se numri i njerëzve që kalon përditë kufirin është rreth 5000 mijë.

Rritja vjen pavarësisht protestave të vazhdueshme në kufirin greko-maqedonas.

Qindra migrantë janë bllokuar atje, edhe përkundër përkeqësimit të motit, pasi Maqedonia ka bllokuar kalimin e atyre migrantëve që nuk vijnë nga vendet më konflikt.

XS
SM
MD
LG