Ndërlidhjet

Firma juridike në Panama thotë se ishte viktimë e hakerëve


Njëri nga bashkëthemeluesit e firmës juridike me seli në Panama, që është në qendër të rrjedhjes masive të dokumenteve të njohura si Letrat e Panamasë, ka thënë se ishte viktimë e hakerizmit nga jashtë.

Personi Ramon Fonseca tha dje se kompania Mossack Fonseca ka ushtruar padi penale te prokurorët e Panamasë lidhur me këtë shkelje.

Sipas tij, ka dëshmi se depërtimi i hakerëve ka qenë nga Evropa, por ka refuzuar të paraqes ndonjë detaj.

Fonscea tha se firma nuk ka kryer krime “dhe në fund të kësaj stuhie me pluhur ju do të shihni më qartë” dhe se rrjedhja ishte shkelje e privatësisë.

Nga kjo rrjedhje masive e dokumenteve, të publikuara më 3 prill, në mënyrë simultane nga shumë organizata mediale në disa gjuhë, janë zbuluar detaje të korporatave jashtë vendit, të disa shefave të tashëm dhe të dikurshëm të shteteve dhe personave të tjerë të njohur.

XS
SM
MD
LG