Ndërlidhjet

Poloni: NATO-ja të bisedoj me Rusinë nga “pozicioni i forcës”


Zëvendësministri i mbrojtjes i Polonisë, Tomasz Szatkowski, ka kërkuar që NATO-ja të flasë me Moskën nga “pozicioni i forcës” për ta kundërshtuar vetëbesimin e ripëtrirë të saj në pjesën Lindore të Evropës.

Mëtutje, gjatë një interviste për agjencinë Reuters, zoti Szatkowski tha se “Rusia i shikon raportet e saj me perëndimin në kushtet e Luftës së Ftohtë” dhe ka shtuar se “në këtë moment, ne duhet të bisedojmë me Rusinë nga pozicioni i forcës, megjithqë qartas pa tregimin e tepruar të muskujve”.

Në korrik, në Varshavë mbahet samiti i shefave të shteteve të vendeve anëtare të NATO-s, ku do të kërkohet një prani e shtuar ushtarake në krahun lindor të aleancës.

Rusia thotë se vendosja e forcave të rëndësishme të NATO-s afër kufijve të saj, do të paraqiste shkelje të Aktit të Themelimit të Këshillit NATO-Rusi, të vitit 1997.

XS
SM
MD
LG