Ndërlidhjet

Polonia hap shenjtoren pas 224 vjetësh pritje


Varshavë

Polonia shënoi Ditën e Pavarësisë me hapjen e një shenjtoreje të madhe të krishterë, e cila për herë të parë është propozuar më shumë se dy shekuj më parë.

Themeli i Tempullit të Providencës Hyjnore në Varshavë është hedhur më 1792, por pushtimi rus dhe dy luftërat botërore kanë bllokuar progresin.

Punimet kanë rifilluar në vitin 2003, me donacione private prej 50 milionë eurosh.

Për Qeverinë konservatore të Polonisë, shenjtorja është një emblemë e nacionalizmit.

Polonia ka një shumicë të madhe katolike dhe Kisha atje vazhdon të ndikojë politikat dhe çështjet sociale.

XS
SM
MD
LG