Ndërlidhjet

Kosova feston Ditën e Evropës, pa liri të lëvizjes


Dita e Evropës, nuk i bën qytetarët e Kosovës që të ndjehen evropianë. Të lënë në izolim dhe të vetmit pa liberalizim të vizave, qytetarët e Kosovës fajësojnë si faktorin vendas ashtu edhe atë ndërkombëtar, për getoizimin e vendit. Duke i lënë anash zhvillimet politike dhe kushtëzimet e ratifikimit të demarkacionit të kufirit me Malin e Zi si kusht për heqjen e vizave, qytetarët e anketuar kërkojnë që t’u gjendet zgjidhje, në mënyrë që premtimet për integrime evropiane, liberalizim të vizave dhe një Kosovë evropiane, të zbatohen në praktikë dhe të mos mbeten vetëm në retorikën politike.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG