Ndërlidhjet

Pasuria e “ligjshme” e Mbretëreshës Elizabetë II


Mbretëresha e Britanisë së Madhe, Elizabeta II.

Të gjitha investimet në emër të Mbretëreshës Elizabetë II, janë “ të audituara dhe të ligjshme”, thonë menaxhertë e pronës private të mbretërisë, pas publikimit të dokumenteve “Paradise Papers”.

“Ne kemi disa investime, disa prej tyre operojnë në fonde jashtë vendit”, ka thënë një zëdhënës i Dukës së Lancasterit, si përgjegjie ndaj dosjve të publikuara që e përmendin pronën mbretërore si përdoruese e kompanive “offshore”.

“Të gjitha investimet tona janë të audituara dhe të ligjshme dhe mbretëresha paguan taksa nga të hyrat që ka nga Duka”, thuhet në deklaratë.

Partia opozitare e Britanisë së Madhe, ka kërkuar hetim publik pas projektit gjigant “Panama Papers”.

XS
SM
MD
LG