Ndërlidhjet

Trump propozon ndryshime të ligjit për armët


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, i tha një grupi të ligjvënësve që “të mos frikësohen shumë” nga lobi i fuqishëm i Shoqatës Kombëtare të Pushkëve.

Ndryshe nga qëndrimi i partisë së tij për kontrollin e armëve, Trump u bëri thirrje ligjvënësve që të dalin me një projektligj të ri për armët.

Ai sugjeroi rritjen e kontrollit për blerësit e armëve dhe rritjen e moshës ligjore për të blerë pushkë nga 18 vjeç sa është tani, në 21.

Trump po ashtu tha se policisë duhet t’i lejohet të konfiskojë armët nga personat që i konsideron të rrezikshëm, pa urdhër të gjykatës.

Presidenti mbajti takimin disa ditë pas të shtënave vdekjeprurëse në një shkollë në Florida, ku kanë mbetur të vrarë 17 persona.

Partia Republikane e Trumpit e mbështet të drejtën e individëve për të mbajtur armë, ndërsa shumicën e kufizimeve i sheh si shkelje të amendamentit të dytë të Kushtetutës së SHBA-së.

Shoqata Kombëtare e Pushkëve, në anën tjetër, është ndër grupet më të fuqishme lobuese në SHBA. Ajo ka buxhet të konsiderueshëm për të ndikuar anëtarët e Kongresit rreth politikës për armë.

XS
SM
MD
LG