Ndërlidhjet

Në SHBA janë rritur pagat dhe vendet e punës në muajin gusht


Ilustrim.

Ekonomia amerikane ka krijuar më shumë vende të punës se që ka planifikuar fillimisht për muajin gusht.

Punësimet në sektorin e ndërtimtarisë dhe shërbimeve profesionale i kanë ndihmuar ekonomisë në rritjen e 201,000 vendeve të punës muajin e kaluar.

Në po të njëjtën kohë, fitimet mesatare për një orë punë janë rritur për 0.4 përqind muajin e kaluar, duke shënuar rritje në vlerën vjetore në 2.9 përqind, njëherësh më të madhen nga viti 2009.

Kjo rritje e pagave mund të rezultojë me një tjetër rritje të normave amerikane të interesit më vonë gjatë këtij muaji.

Përfaqësuesit e Rezervave Federale të Shteteve të Bashkuara, të cilët kanë rritur normat dy herë këtë vit, pritet të takohen më 25-26 shtator.

Shifra e punësimeve për muajin gusht ka qenë më e lartë në krahasim me 147,000 vendet e punës që janë krijuar në muajin korrik.

Ndërkohë niveli i papunësisë nuk ka ndryshuar, duke qëndruar në 3.9 përqind.

XS
SM
MD
LG