Ndërlidhjet

Emetimet e CO2-shit në Indi bien për herë të parë në gati katër dekada


Nju Delhi, Indi

Emetimet e dioksidit të karbonit në Indi kanë rënë për herë të parë në gati katër dekada.

Sipas një analize të bërë nga ueb-faqja britanike e mjedisit, Carbon Brief, kjo nuk ka ndodhur vetëm si rezultat i izolimit nga koronavirusi.

Zvogëlimi i përdorimit të energjisë elektrike dhe konkurrenca nga burimet e rinovueshme kanë dobësuar kërkesën për lëndë djegëse fosile edhe para pandemisë së koronavirusit, thuhet në analizë.

Megjithatë, sipas saj, ka qenë izolimi mbarëkombëtar në mars që ka kthyer mbrapsht trendin 37-vjeçar të rritjes së emetimeve të CO2-shit.

Studimi tregon se emetimet e tilla në Indi kanë rënë për 15% në mars dhe ka të ngjarë të kenë rënë për 30% në prill.

Ambientalistët shpresojnë se ajri i pastër këto ditë do të rrisë presionin e publikut ndaj Qeverisë indiane, për të pastruar sektorin e energjisë dhe për të përmirësuar cilësinë e ajrit.

XS
SM
MD
LG