Ndërlidhjet

Sulmuesi i xhamive në Zelandën e Re sfidon statusin e terroristit në gjykatë


Brenton Tarrant.

Sulmuesi, i cili pati lënë të vdekur 51 persona në Zelandën e Re më 2019, është duke kërkuar rishikim të kushteve të tij të burgimit dhe të statusit të tij si “entitet terrorist”.

Supremacisti i bardhë Brenton Tarrant është dënuar në muajin gusht me burgim të përjetshëm, pa mundësi të lirimit me kusht, për vrasje të 51 personave dhe tentim-vrasje të 40 të tjerëve, në dy xhami në Kristçërç, më 15 mars të vitit 2019.

Ky njëherësh është konsideruar sulmi më i rëndë me të shtëna në historinë e këtij shteti.

Tarrant, me kombësi australiane, është personi i vetëm në Zelandën e Re që ka marrë statusin e terroristit.

Procesi i rishikimit gjyqësor do të mbahet në Gjykatën Supreme në Auklland të enjten, për të qartësuar çështjet që dëshiron të trajtojë Tarrant, kanë thënë autoritetet e gjykatës në Zelandën e Re.

Të dhënat e ofruara nga gjykata tregojnë se Tarrant do ta përfaqësojë veten në këtë proces.

XS
SM
MD
LG