Ndërlidhjet

UEFA, FIFA e suspenduan Federatën e Futbollit të Bosnjës


Federatës së Futbollit të Bosnjë Hercegovinës sot i ka ardhur vendim për suspendim, të cilin më herët e kishte paralajmëruar UEFA, e automatikisht e ka pranuar edhe FIFA.

Suspendimi u bë pasi delegatët e Kuvendit të Federatës, deri në ditën e fundit të marsit, nuk i kanë miratuar ndryshimet e statutit, me të cilin, sipas arkitekturës politike në Bosnjë Hercegovinë, në vend të tre kryetarëve të deritashëm, të zgjidhet vetëm një.

Suspendimi nënkupton elimimin e kombëtares dhe të klubeve nga të gjitha garat ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG