Ndërlidhjet

BEOGRAD


"Statusi i Kosovë do të zgjidhet përfundimisht dhe nuk do të jetë i karakterit të përkohshëm", ka deklaruar për radion Evropa e Lirë ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Beograd, Michael Polt.
Ambasadori Polt ka thënë se qëndrimi amerikan për zgjidhjen e çështjes së Kosovës mbetet i qartë.
"Shtetet e Bashkuara dëshirojnë realizimin e kësaj zgjidhjeje në një fazë shumë të afërt gjatë këtij viti", ka thënë ambasadori amerikan në Beograd Michael Polt.
Ai ka shtuar se mendon që këtë qëndrim e ndajnë edhe partnerët tjerë në Grupin e Kontaktit dhe se edhe Rusia dëshiron zgjidhjen e çështjes së Kosovës, se edhe ajo nuk dëshiron të shohë një Kosovë të trazuar ose edhe më keq, të rrezikshme.
"Rrjedhimisht shpresoj se të gjithë në Grupin e Kontaktit do të vijmë deri te zgjidhja që do të mbështetë rezolutën e drejtë për Kosovën dhe para së gjithash për njerëzit që sot jetojnë në Kosovë", ka thënë në intervistën për radion Evropa e Lirë, ambasadori amerikan në Beograd Michael Polt.
XS
SM
MD
LG