Ndërlidhjet

SHKUP


Naftësjellësi AMBO që kalon nëpër territoret e Bullgarisë, Maqedonisë dhe Shqipërisë do të fillojë të ndërtohet në fund të vitit 2008 kurse do të përfundoj në fillim të vitit 2011.
Përmes këtij naftësjellësi, që do të kushtoj 1.2 miliardë dollarë, pritet të trasportohen 750 mijë barel naftë e papërpunuar në tregjet evropiane dhe amerikane. Kjo u bë e ditur sot në Shkup nga Kryetari i konzorciumit AMBO Ted Ferguson pas nënshkrimit të një konvente mes Maqedonisë, Shqipërisë dhe Bullgarisë.
XS
SM
MD
LG