Ndërlidhjet

PARIS


I dërguari i posaçëm i Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës Martti Ahtisaari ka deklaruar se është "shumë vështirë" të paramendohet një zgjidhje e negociuar për statusin e Kosovës, dhe se koha nuk do të zgjidhë problemin.
"Është shumë e vështirë të paramendohet një zgjidhje e negociuar. Druaj se Këshilli i Sigurimit i KB do të duhet të vendosë, meqë pikëpamjet e palëve janë diametralisht të kundërta", ka thënë Ahtisaari për të përditshmen Le Mond.
"Koha nuk do ta zgjidhë këtë çështje. Madje po të negocioj gjatë gjithë jetës sime, ata nuk do të arrijnë marrëveshje", ka thënë Ahtisaari.
Të dërguarit kanë bërë progres në çështjet e mbrojtjes së objekteve fetare dhe garancave për serbët e Kosovës, por për çështjen qendrore të statusit të Kosovës "unë nuk mund të bëj asgjë", ka thënë Ahtisaari.
XS
SM
MD
LG