Ndërlidhjet

PRISHTINË


Përfaqësuesit e vendeve anëtare të Grupit të Kontaktit në Kosovë kanë vlerësuar sot se në Kosovë nuk ka arsye për përdorim të dhunës për qëllime politike. "Jemi të dëshpëruar që protesta ka sjellë në rrezik jetët e njerëzve", tha, në emër të Grupit të Kontaktit, shefi i zyrës britanike, Dejvid Blant. "Nuk ka kurrfarë arsyesh për përdorim të dhunës në Kosovë, as tash, as në të ardhmen, për arritjen e qëllimeve politike", tha mëtutje zoti Blant dhe shtoi se Grupi i Kontaktit e mbështet hetimin e pavarur për sjelljen e policisë gjatë protestave.
Misioni paqeruajtës ndërkombëtar në Kosovë, KFOR, i udhëhequr nga NATO-ja, njoftoi se po zhvillohen hetime, të cilat duhet të zbulojnë rrethanat e vdekjes së dy personave në protestat e djeshme. "Me kërkesën e UNMIK-ut, KFOR-i u ka dhënë mbështetje forcave të policisë në vendosjen e rendit pas trazirave, që i shkaktoi grupi i demonstrantëve", thuhet pos tjerash, në kumtesën e KFOR-it. Mëtutje, thuhet se në "shoqërinë demokratike të gjithë kanë të drejtë të demonstrojnë, por jo edhe të inicojnë akte të dhunës".
XS
SM
MD
LG