Ndërlidhjet

TIRANË/BRUKSEL


Vëzhguesit ndërkombëtarë kanë shprehur zhgënjimin lidhur me zhvillimin e zgjedhjeve lokale në Shqipëri.
"Për dikë si unë që ka ndjekur një numër zgjedhjesh në Shqipëri, votimet e djeshme ishin zhgënjyese dhe mundësi e humbur", tha Jorgen Grunnet, kreu i misionit vëzhgues të OSBE-ODHIR-it.
"Problemet në përgatitjen dhe mbajtjen e zgjedhjeve pasqyrojnë nevojën për përmirësimin e bashkëpunimit ndërpartiak në mënyrë që Shqipëria të përmbushë angazhimet ndërkombëtare", tha komisioneri evropian për zgjerimin Oli Rehn.
E njëjta kërkesë ka ardhur dhe nga shefi i diplomacisë evropiane Javier Solana.
Ky qëndrim është i ndryshëm nga ai i drejtuesve politikë në Shqipëri që i cilësuan zgjedhjet e të djelës si më të rregulltat në 15 vitet e fundit.
XS
SM
MD
LG