Ndërlidhjet

UASHINGTON


Zvarritja e marrjes së vendimit mbi statusin e Kosovës do të mund të nxisw konflikt, vlerësoi Instituti Amerikan për Paqe, në një raport të hartuar nga Daniel Server, që mban titullin "Kosova: Çfarë mund të shkojë për të keq?"
Në raport thuhet se nëse çështja e statusit nuk definohet qartë në planin e krynegociatorit Marti Ahtisari, forcat radikale në Beograd dhe në Prishtinë do të mund të nxiten që këtë çështje ta shfrytëzojnë në interesin e tyre.
Për Shtetet e Bashkuara, Instituti thotë se "deri më tash ato nuk kanë treguar qëndrimin e tyre për statusin, megjithëse është përgjithsisht e ditur se do të jenë ndër të parët që do të njohin pavarësinë e Kosovës".
XS
SM
MD
LG