Ndërlidhjet

PRAGË


Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se pothuajse një e treta e popullsisë së botës deri në vitin 2025, nuk do të ketë qasje në ujë të mjaftueshëm të pastërt dhe të sigurtë. Në deklaratën e publikuar, në Ditën Botërore të Ujit, shefja e kësaj organizate Margaret Chan tha se rreth 1.6 milionë njerëz vdesin çdo vit për shkak të mungesës së ujit të pastër për pije.
Shumica prej tyre, tha ajo, janë fëmijë nën moshën pesë vjeçare.
XS
SM
MD
LG