Ndërlidhjet

RAMALLAH


Sekretarja amerikane e shtetit, Condoleezza Rice tha se e ka filluar një qasje të re për ripërtritjen e bisedimeve paqësore ndërmjet Izraelit e palestinezëve , duke theksuar diskutimet "paralele" me palët, që kanë qëndrime thellësisht të kundërta. "Tash jemi në situatë në të cilën mendoj se qasja bilaterale, me ç'rast unë takohem paralelisht me palët, është mënyra më e mirë", tha zonja Rice, në konferencën për shtyp me presidentin e Autoritetit palestinez, Mahmud Abbas në Ramallah. Ajo tha se shpreson se do të ndërtoj një agjendë të përbashkët ndërmjet Izraelitëve dhe palestinezëve, që përfundimisht do të çoj në krijimin e shtetit palestinez.
XS
SM
MD
LG