Ndërlidhjet

ASTANË


Ministri i Jashtëm i Gjermanisë Frank Valter Steinmeier tha se Bashkimi Evropian duhet të forcojë lidhjet me vendet e Azisë Qëndrore. Në takimin me përfaqësuesit e pesë vendeve të rajonit, ai tha se strategjia e Unionit duhet të përfshijë përpjekjet për demokratizim atje. Por, Ministri i Jashtëm i Uzbekistanit Vladimir Narov u shpreh kundër ndërhyrjes në çështje të brendshme.
"Është shumë e rëndësishme që të ndërtojmë raporte me të drejta të barabarta, respekt të ndërsjelltë dhe pa ndërhyrje në punët e brendshme" tha Narov.
XS
SM
MD
LG