Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ministri britanik për Evropën Goeffrey Hoon ka deklaruar se qeveria serbe duhet të pranojë humbjen e Kosovës, ndërsa qeveria e Kosovës mbikqyrjen ndërkombëtare, pasi një zgjidhje e tillë i ofron gjasat më të mëdha për stabilitet në rajon.
Në një tekst autorial të botuar në numrin e sotëm të gazetës beogradase "Blic", Goeffrey Hoon pohon se propozimet e Marti Ahtisarit paraqesin baraspeshë ndërmjet aspiratave të shumicës dhe garancave për bashkësitë etnike në Kosovë.
Duke vënë në pah se Kosova është një rast unik që nuk paraqet precedent për çështje tjera të pa zgjidhura, Goeffrey Hoon ka pohuar se propozimet e Ahtisarit hapin një kapitull të ri për Kosovën.
XS
SM
MD
LG