Ndërlidhjet

KIEV


Kryeministri i Ukrainës Viktor Yanukovich tha sot se koalicioni udhëheqës dhe qeveria nuk do të përgatiten për zgjedhjet e parakohshme, para se Gjykata Kushtetuese të marrë vendim.
"Mënyra e vetme për të zgjidhur çështjen është që Gjykata Kushtetuese të vendos nëse vendimi i presidentit është i ligjshëm" tha Yushchenko. Parlamenti i kërkoi Gjykatës që të shqyrtojë ligjshmërinë e vendimit të presidentit Viktor Yushchenko për shpërndarjen e parlamentit dhe shpalljen e zgjedhjeve. Mijëra qytetarë protestuan sot në Kiev kundër vendimit të presidentit.
XS
SM
MD
LG