Ndërlidhjet

BEOGRAD


Gjyakata Supreme në Serbi mbështeti vendimin për dënimin me 13 vjet burg të Anton Lekajt, të cilin gjyqësia serbe e shpalli fajtor për krime kundër civilëve në përfundim të luftës në Kosovë. Megjithë kërkesat e mbrotjes që ai të kthehet në Kosovë, Gjykata konfirmoi vendimin e mëhershëm sipas të cilit ai është fajtor për krime lufte.
Lekaj ka mohuar akuzat dhe ka thënë se nuk i njeh gjykatat serbe.
XS
SM
MD
LG