Ndërlidhjet

KIEV


Presidenti i Ukrainës, Viktor Yushchenko ka deklaruar se ai nuk do të bëjë kompromis lidhur me zgjedhjet e parakohshme. Në fjalimin e tij televiziv drejtuar kombit, mbrëmë, me rastin e Pashkëve, ai tha se e ka shpërndarë parlamentin dhe ka ftuar për zgjedhje të reja për shkak se shumica parlamentare kishte rrezikuar mos respektimin e Kushtetutës. Kundër këtij vendimi të presidentit kanë protestuar përkrahësit e kryeminsitrit Viktor Janukovich.
XS
SM
MD
LG