Ndërlidhjet

LONDËR


Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov sërish i kritikoi planet e Shteteve të Bashkuara për të ndërtuar sistemin mbrojtës raketor në Poloni dhe Çeki.
Në një artikull të botuar në Financial Times, Lavrov shkruan se plani amerikan "e ndryshon në themel" pejsazhin gjeostrategjik të Evropës. Sipas tij, Moska beson se mburoja e planifikuar raketore është e panevojshme, sepse as Evropa e as Shtetet e Bashkuara aktualisht nuk përballen me rreziqe serioze nga "shtetet e dështuara".
XS
SM
MD
LG