Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Ambasadori i ri amerikan në Kombet e Bashkuara Zalmay Khalilzad tha se e ardhmja e Lindjes së Mesme është "sfidë përcaktuese" për kohën e tanishme. Khalilzad, i cili ka qenë ambasador në Irak dhe në Afganistan nënvizoi prioritet e tij pas pjesëmarrjes së parë në takimet e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
"Prioritete të mia do të jenë rritja e angazhimit të Kombeve të Bashkuara në përmirësimin e gjendjes në Irak ashtu si edhe në disa konflikte tjera rajonale" tha Khalilzad.
Sipas tij, shumica e problemeve të sigurisë në botë "fatkeqësisht burojnë nga Lindja e Mesme".
XS
SM
MD
LG