Ndërlidhjet

OSLO


Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jaap de Hoop Scheffer përsëriti përkushtimin e Aleancës rreth traktatit nga periudha e Luftës së Ftohtë për kufizimin e forcave ushtarake në Evropë, pasi që Rusia kërcënoi se do ta braktis atë.
Traktati ishte nënshkruar në vitin 1990 nga NATO dhe ish Pakti i Varshavës.
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin tha sot në fjalimin vjetor në parlament se do të ishte "e përshtatshme që të shpallejë moratorium në përmbajtjen e Rusisë ndaj këtij traktati derisa ai të ratifikohejë nga të gjitha vendet e NATO-s".
XS
SM
MD
LG