Ndërlidhjet

OSLO


Sekretarja amerikane e Shtetit Condolezza Rice përsëriti në Oslo të Norvegjisë se nga shtyrja e zgjidhjes për Kosovën nuk fitohet asgjë.
"Ne nuk do përmirësojmë gjendjen në Ballkan duke e shtyrë zgjidhjen. Duhet të veprojmë dhe për këtë po punojmë me palët", tha Rice.
Minsitrat e jashtëm të vendeve anëtare të NATO-s janë mbledhur në Oslo të Norvegjisë, ku një nga temat e diskutimit është dhe Kosova.
Kosova do jetë temë e takimit dhe ndërmjet Ministrave të Jashtëm të NATO-s dhe palës ruse.
Rice përsëriti edhe një herë mbështetjen amerikane dhe evropiane për planin e Ahtisarit, duke theksuar se tani është faza e bashkëpunimit me të gjitha palët.
"Po punojmë me Qeverinë e Kosovës, e cila do të marrë përsipër detyrimet në mbrojtjen e pakicave, mbrojtjen e qendrave fetare dhe duhet të marrë përgjegjësitë e një shteti shumëetnik. Po punojmë gjithashtu dhe me Serbinë. Serbia nuk ka pse t'i druhet bashkësisë ndërkombëtare, pasi vetëm përfiton nga një bashkëpunim më i ngushtë me Evropën dhe institucionet evropiane. Mendoj se e bëmë të qartë një gjë të tillë duke i zgjatur ftesën e anëtarësimit në Partneritetin për Paqe të NATO-s", tha Rice dhe shtoi se "shpresojmë që perspektiva evropiane e Serbisë do të sjellë një kuptim të asaj se si Ballkani do të jetë i qëndrueshëm".
Sekretarja amerikane e Shtetit tha se "po punohet ngushtë me vendet e Grupit të Kontaktit dhe më vonë me vendet e Këshillit të Sigurimit për të ecur përpara".
XS
SM
MD
LG