Ndërlidhjet

PRAGË


Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve identifikoi 10 vendet ku liria e shtypit është cënuar më së shumti gjatë pesë viteve të fundit. Ato janë Etiopia, Gambia, Rusia, Kongo, Kuba, Pakistani, Egjipti etj.
Organizata tha se Rusia është në vendin e tretë sepse tre kanalet televizive kombëtare udhëhiqen nga shteti dhe 11 gazetarë janë vrarë gjatë 5 viteve të fundit.
Raporti u publikua në prag të 3 majit, Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit.
XS
SM
MD
LG