Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara dhe evropianët i kanë përpiluar elementet për rezolutën e Kombeve të Bashkuara, e cila dy milionë shqiptarëve do t'u ofronte shtetin e tyre, njoftoi Reuters. Pika kryesore në të ashtuquajturat "elemente" për rezolutën e mbështetur nga vendet perëndimore është mbështetja e rekomandimeve të Martti Ahtisaarit për pavarësi të mbikëqyrur të Kosovës.
Dokumenti thotë se Kosova është "rast i posaçëm"për shkak të dhunës dhe shtypjes gjatë viteve të 90-ta në Kosovë nga regjimi i Beogradit.
Aty gjithashtu bëhet thirrje për "nevojën e menjëhershme" për progres më të madh në kthimin e refugjatëve dhe të zhvendosurve, kryesisht të pakicës serbe.
Bëhet e ditur se edhe Rusia ka shpërndarë në KS një propozim në të cilin thuhet se është tepër herët për të marrë vendimin mbi Kosovën dhe se duhet vazhduar bisedimet.
XS
SM
MD
LG