Ndërlidhjet

NJU JORK


Sot më vonë gjatë mbrëmjes në Këshillin e Sigurimit do të qarkulloj propozim – rezoluta për Kosovën. Këtë e konfirmoi sot edhe ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, Zalmay Khalilzad, që këtë muaj është kryesues i Këshillit të Sigurimit.
- Draft rezoluta për Kosovën, e sponsorizuar nga disa vende evropiane anëtare të Këshillit, pastaj Gjermania dhe Shtetet e Bashkuara, do të qarkulloj këtë pasditë", tha zoti Khalilzad. Në këtë propozim rezolutë parashihet pavarësi e mbikëqyrur për Kosovën. Mbrëmë vonë, gjatë debatit për Kosovën në Këshillin e Sigurimit, ambasadori i Panamasë në Kombet e Bashkuara ka propozuar që Kosova dhe Serbia ti vazhdojnë negociatat për status edhe për gjashtë muaj.
XS
SM
MD
LG