Ndërlidhjet

UASHINGTON


"Çështja e Kosovës duhet të zgjidhet sa më të shpejtë, sepse është në interes të të gjithëve, të shqiptarëve dhe serbëve, që më në fund ta shohin zgjidhjen e konfliktit me të cilin në fakt filloi shkatërrimi i Jugosllavisë", tha zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Tom Casey.
Në shumë mënyra, kjo është "një nga pjesët e fundit të mozaikut, dhe ne besojmë se zgjidhja e saj do të ndihmojë rritjen e stabilitetit jo vetëm në Kosovë, por dhe në Serbi dhe rajon. Zgjidhja e çështjes së Kosovës do t'u ndihmojë vendeve të rajonit që t'i arrijnë synimet për integrim në institucionet euro-atlantike, qoftë BE apo NATO", tha Casey.
XS
SM
MD
LG