Ndërlidhjet

LONDËR


Skautët nga mbarë bota e kanë shënuar 100-vjetorin e formimit të lëvizjes së tyre me një kamp simbolik në vendin ku u ngrit kampi i parë. Nga dy skautë prej 155 vendeve morën pjesë në "Ceremoninë e Agimit" në ujdhesën Bronsea, ku oficeri i ushtrisë britanike Robert Baden-Powell e themeloi organizatën në vitin 1907.
Organizata Botërore e Skautëve sot numëron rreth 500 milionë anëtarë, në mesin e të cilëve janë dhe presidenti i Shteteve të Bashkuara George Bush dhe ish presidenti i Çekisë, Vaclav Havel.
XS
SM
MD
LG