Ndërlidhjet

KABUL


Trupat e koalicionit të prira nga Shtetet e Bashkuara kanë nisur një ofenzivë nga toka dhe ajri kundër Al Kaidës dhe pozitave të talibanëve në malet Tora Bora në Afganistanin lindor. Malet dhe kompleksi i shpellave në kufi me Pakistanin, janë vend-ndodhja e fundit e njohur e kreut të Al Kaidës, Osama Bin Laden.
Në dhjetor 2001, ushtria amerikane ndërmori një operacion për kapjen e Bin Laden-it në Tora Bora, por nuk ia arriti qëllimit.
XS
SM
MD
LG