Ndërlidhjet

BEOGRAD


Këshilltari i kryeministrit serb Aleksandar Simiç, ka vlerësuar se në pajtim me rezolutën 1244, "ka ardhur koha" që një numër i policisë dhe ushtrisë serbe të kthehen në territorin e Kosovës.
Simiç ka thënë se se rezoluta 1244, e cila e garanton sovranitetin e Serbisë, i obligon Kombet e Bashkuara dhe NATO-n që policia dhe ushtria serbe të kthehen në Kosovë. "Mendojmë se ka ardhur koha për këtë", ka thënë Simiç.
Sipas rezolutës 1244, Serbisë i lejohet që të kthejë deri 1.000 trupa policore dhe ushtarake në kufijtë e Kosovës dhe t'i mbrojë kishat dhe manastiret serbe në Kosovë.
XS
SM
MD
LG