Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ministri i Brendshëm i Serbisë Dragan Jociç ka thënë se bashkësia ndërkombëtare do të duhej t'u dërgojë porosi të qartë shqiptarëve se shpallja e njëanshme e pavarësisë së Kosovës do të ishte veprim kundërligjor dhe i pavlerë.
Sipas tij, këtë porosi shqiptarëve do të duhej t'ua dërgojë përfaqësuesi i BE-së, Ëolfgang Ischinger.
"Insistimi amerikan në planin e Ahtisaarit, dhe deklaratat e shpeshtuara nga Prishtina se deri në fund të vitit do të shpallin pavarësinë, janë paralajmërim serioz se ka rrezik real që pas 120 ditëve shqiptarët të shpallin pavarësinë", ka thënë Jociç.
XS
SM
MD
LG