Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian, është duke vazhduar me përgatitjet për misionin e madh policor civil në Kosovë, pavarësishtë nga paqartësit rreth statusit të ardhshëm të Kosovës, kanë bërë të ditur zyrtarë të BE-së. Zëvendësdrejtori i përgjithshëm për çështje politike dhe ushtarake të BE-së Peter Feith, ka thënë se "Ne duhet të ecim sa më tepër që të jetë e mundur me përgaditjet tona, duke mos dhënë përshtypje se po paragjykojmë finalen e procesit politik" për statusin e Kosovës. Sipas Feith "gjendja e sigurisë në Kosovë tash për tash është stabile por e tensionuar dhe nuk përjashtohet mundësia që ajo të përkeqësohet shpejt".
XS
SM
MD
LG