Ndërlidhjet

LISBONË


Presidenti i Serbisë Boris Tadiq u ka bërë thirrje serbëve të Kosovës që t'i bojkotojnë zgjedhjet në nëntor. Tadiç ka thënë se ai "nuk ka të drejtë" t'i ftojë serbët e Kosovës të dalin në zgjedhjet e 17 nëntorit.
"Para disa vitesh u bëra thirrje serbëve që të marrin pjesë në zgjedhjet në Kosovë, me kushte të qarta që t'u zgjidhen të drejtat në kuafër të decentralizimit, shëndetësisë, policisë, gjyqësisë, arsimit dhe sigurisë. Fatkeqësisht asnjë nga këto kushte nuk është plotësuar, dhe sot unë nuk kam të drejtë t'i ftoj serbët e Kosovës që të dalin në zgjedhje", ka thënë Tadiç gjatë një vizite në Lisbonë.
XS
SM
MD
LG