Ndërlidhjet

PHNOM PENH


Është arrestuar sot 82 vjeçari Nuon Chea, eprori më i lartë i mbetur gjallë i regjimit të "Kmerrëve të kuq", i cili akuzohet nga Tribunali i Kombeve të Bashkuara për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit. Chea, i nohur si "Vëllau Numër Dy", i dyti në zinxhirin komandues të "Kmerrëve të kuq", është arrestuar sot në mëngjes në shtëpinë e tij në një xhungël.
Llogaritet se deri 2 milionë komboxhianë kanë vdekur nga uria, puna e tepruar, tortura, sëmundjet dhe ekzekutimet, gjatë sundimit të "Kmerrëve të Kuq", 1975-1979.
XS
SM
MD
LG