Ndërlidhjet

STAMBOLL


Ka përfunduar në Turqi gjyqi për vrasjen e gazetarit armeno-turk Hrant Dink, gjykim që shihet si provë për një gjyqësor të pavarur në vend.
Mediat turke kanë transmetuar një bisedë të regjistruar mes autorit të vrasjes dhe një polici, cfarë linte të kuptohej se polici ishte në dijeni për planin e vrasjes.
Turqia dhe Armenia kanë mosmarrëveshje për vrasjet nga Perandoria Osmane në Armeni, vrasje që armenët e quajnë gjenocid. Kjo hidhet poshtë nga Turqia.
XS
SM
MD
LG