Ndërlidhjet

STRASBURG


Lideri i Kishës Ortodokse ruse, Patriku Alekseji i Dytë, tha sot se Kosova është "e shenjtë" për serbët dhe se serbët duhet të kenë mundësi që në Kosovë të jetojnë në mënyrë paqësore pasi të zgjidhet çështja e statusit. Mëtutje, në fjalimin e tij në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropëa në Strasburg, Patriku Aleksej ofroi ndihmën e Kishës Ortodokse ruse për zgjidhjen e kësaj çështjeje.
Ai e dënoi shkatërrimin e Kishave Ortodokse në Kosovë, duke thënë se kjo ndodhi përkundër faktit se monumentet ishin nën mbrojtjen e UNESCO-s.
XS
SM
MD
LG