Ndërlidhjet

STOKHOLM


Akademia Mbretërore e Suedisë shpalli se Çmimin Nobel për Ekonomi e kanë marrë Leonid Hurwicz, Eric Maskin dhe Roger Myerson, nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Akademia tha se çmimi u është ndarë fituesve për shkak se ata i kanë "vënë themelet e teorisë së dizejnimit të mekanizmave".
XS
SM
MD
LG