Ndërlidhjet

ZAGREB


Pavarësia e shpejtë e Kosovës është lajm i mirë edhe për Serbinë, e cila më në fund, duhet të heqë dorë nga politika mitologjike dhe t'i kthehet të ardhmes së saj, të pangarkuar me Kosovën, Bosnjen apo viset serbe në Kroaci, shkruan gazeta kroate "Jutarnji List".
Në editorialin me titull "Kosova e Pavarur: Fundi definitiv i Jugosllavisë", gazeta shkruan se vetëm "një Serbi e tillë dhe moderne mund të bëhet lojtar serioz politik dhe ekonomik në Evropën Juglindore".
"Lufta në ish Jugosllavi filloi në Kosovë", dhe fuqia ushtarake serbe më në fund u thye në Kosovë, ndërsa "pavarësia e Kosovës e shënon fundin politik të asaj që dikur quhej koncept shtetëror jugosllav", pohon "Jutarnji List".
XS
SM
MD
LG