Ndërlidhjet

TIRANË


Një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tregon se më shumë se 200 njerëz në vit humbin jetën në Shqipëri nga sëmundje që lidhen me ndotjen e mjedisit. Shumica e tyre janë në Tiranë. Shkalla e ndotjes së mjedisit në Shqipëri, e veçanërisht në kryeqytet, i kalon dukshëm nivelet e përcaktuara nga Bashkimi Evropian. Shkaku kryesor i ndotjes, sipas ekspertëve janë makinat e vjetra dhe përdorimi i karburantit të cilësisë së ulët.
XS
SM
MD
LG