Ndërlidhjet

BRUKSEL


Ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian kanë kërkuar nga grupi militant Hamas, që ti qartësoj qëllimet e tij politike në qeverinë e ardhshme eventuale palestineze dhe që të përfshihen në përpjekjet për arritjen e paqes me Izraelin. BE-ja poashtu e shtron edhe çështjen se a do të vazhdoj me ndihmën në miliona euro për qeverinë, që duket se do të udhëhiqet nga Hamasi, grup që mbetet në listën e zezë të Bashkimit Evropian për organizata terroriste. Nga ana tjetër, Hamasi sot nga Bashkësia Ndërkombëtare ka kërkuar që të mos e ndërprejnë ndihmën për Autoritetin palestinez.
XS
SM
MD
LG