Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shefi i Zyrës amerikane në Prishtinë Philip Goldberg ka thënë se nuk është për t'u habitur që delegacionet e Prishtinës dhe Beogradit nuk u dakorduan për formimin e komunave të reja në takimin në Vjenë.
"Por është mirë që janë dakorduar të gjejnë mënyrën për të mbrojtur të drejtat e pakicave, sidomos të serbëve", ka thënë Goldberg.
Në një intervistë për agjencinë serbe të lajmeve Beta, Goldberg ka thënë se në përcaktimin e statusit të Kosovës nuk mund të injorohet vullneti i shumicës, por kjo sipas tij, nuk e paragjykon statusin final.
"Si do që të jetë statusi përfundimtar, bashkësia ndërkombëtare planifikon të mbetet në Kosovë në aspektin civil dhe ushtarak", ka thënë Goldberg.
Sipas tij, në negociatat e fundit pala kosovare ka dalë me qëndrime progresive, për të cilat askush nuk ka shpresuar, sidomos për çështjen e Mitrovicës.
XS
SM
MD
LG