Ndërlidhjet

DILI/TIMORI LINDOR


Qindra punonjës të Kombeve të Bashkuara u evakuan nga Timori Lindor pasi situata e sigurisë u keqësua. Grupe të armatosura depërtuan në një depo qeveritare të orizit dhe morën atë që e gjetën aty.
Afro 2000 ushtarë dhe policë ndërkombëtarë, që arritën nga Australia, Zelanda e Re, Malajzia dhe Portugalia po përpiqen ta qetësojnë situatën, por duket se numri i tyre është i vogël.
Dhuna në Timorin Lindor filloi pasi një pjesë e ushtrisë u rebelua shkaku i ngecjes në zhvillimin ekonomik dhe shoqëror, prej vitit 2002, kur vendi fitoi pavarësinë.
XS
SM
MD
LG