Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti i Rusisë Vladimir Putin ka deklaruar se pavarësimi i Kosovës do të ishte "presedencë negative" për ish Bashkimin Sovjetik dhe vendet tjera evropiane.
"Nëse ndodh një precedent i tillë, atëherë do të jetë vështirë të shpjegohet përse shqiptarët e Kosovës mund të ndahen, kurse të tjerët jo", u ka thënë Putin gazetarëve në rezidencën e tij në afërsi të Moskës.
"Cili është dallimi", ka shtuar Vladimir Putin, duke u përgjigjur në një pyetje rreth ndikimit të referendumit për pavarësinë e Malit të Zi në ish territoret sovjetike, si Abkhazia, Osetia Jugore dhe Transdnjestria.
XS
SM
MD
LG