Ndërlidhjet

BRUKSEL


Në Bruksel ka filluar takimi i shefave të shteteve dhe qeverive të Bashkimit Evropian, ku po diskutohet ardhmëria e Kushtetutës evropiane.
Pritet që Austria, si kryesuese e radhës e BE-së, të kërkojë nga vendet anëtare që vitit 2009 të jetë afati i fundit për zgjidhjen e çështjes së kushtetutës.
Gjithashtu pritet që në fund të takimit dy-ditor të miratohet edhe një deklaratë për Ballkanin Perëndimor. Në këtë deklaratë vihet në pahë se Bashkimi Evropian është i gatshëm për prani më të madhe në Kosovë pas përcaktimit të statusit.
XS
SM
MD
LG