Ndërlidhjet

SHKUP


Ambasadorja e SHBA në Maqedoni, Xhilian Millanoviq duke komentuar incidentin e fundit në kuadër të fushatës zgjedhore në Rashce të Shkupit tha se përgjegjësinë e rasteve të këtilla duhet ta bartin liderët e partive politike, jo vetëm shqiptare, por të tërë spektrit politik në vend. "Dhuna nuk është kurrfar zgjidhje. Zgjidhja e vetme për të ardhmën e vendit është organizimi I zgjedhjeve në një frymë demokratike" tha ambasadorja amerikane, duke theksuar më pas se të gjithë ata të cilët do të inicojnë incidente duhet të marrin dënimin e merituar. "Nëse gjërat nuk do të shkojnë në vijën e duhur kjo nuk do të jetë aspak e favorshme për Maqedoninë dhe atëher të gjithë qytetarët do ta paguajnë koston e dhunimit të votës së lirë" tha ambasadorja amerikane Xhilian Millanoviq. Ndërkaq edhe sot dy partit politike shqiptare BDI dhe PDSH kanë vazhduar të fajësojnë njëra tjetrën për incidentet.
XS
SM
MD
LG